Kwekerij

Wij zijn een vrij jong bedrijf (1997) en kweken in hoofdzaak het meer bijzondere en soms exclusieve sortiment op een milieuvriendelijke manier. Momenteel kweken we ruim 400 verschillende soorten en/of cultivars. Wel kan het zijn dat sommige nog te klein zijn voor de verkoop of door de kleinschaligheid tijdelijk is uitverkocht.

Ook kweken we een ruim sortiment in container, welke vroeg in het voorjaar zijn opgepot. Deze planten groeien dan één zomer in de pot en komen dan vanaf september in de verkoop en dat loopt door tot eind mei van het volgende jaar. De planten welke dan niet zijn verkocht worden in de volle grond terug geplant of we potten ze over in een grotere pot en zo houden we een vers product met een goede verhouding van de boom tot de pot.

Naast de kwekerij van ruim 2 ha. is er ook een arboretum (bomenverzameling) aangelegd met ruim 200 verschillende bomen als ook enkele struiken die kunnen uitgroeien tot een klein boompje. Het geheel is een halve ha. groot en is parkachtig aangelegd met Rhododendrons, Hosta’s en hagen . Daar wij proberen de bomen welke in het arboretum staan ook in de verkoop te hebben kun je het ook zien als een showroom. Alle bomen zijn duidelijk geétiketteerd en voorzien van een korte beschrijving.

De omzet van de kwekerij komt voor ongeveer de helft uit de verkoop aan hoveniers, tuincentrums en collega boomkwekers. De andere helft komt uit de particuliere verkoop. Het transport kunnen we ook verzorgen en meestal is dat tegen een vooraf afgesproken prijs.