Magnolia Genié ®

terug

Beverboom

Deze Magnolia is het resultaat van 15 jaar selecteren en kruissen door de Nieuw Zeelander Vance Hooper om de beste eigenschappen in één plant samen te brengen. Het is hem gelukt en terecht is deze dan ook kwekersrechtelijk beschermd wat inhoud dat je de plant niet zonder toestemming mag vermeerderen. Je krijgt dan ook een soort van paspoort bij aankoop.

De plant is zeer winterhard en ook een paar graden nachtvorst doet de bloem geen schade. Met zijn uiteindelijke hoogte van 4 tot 5 m. ook prima te gebruiken in kleinere tuinen. De moederplant in N.Z. is na 10 jaar 3 m. hoog en 1,5 m. breed. Wanneer de mooi zwartrode tulpachtige knoppen openen komen de paarsrode 6 tot 9 bloembladeren in beeld. Deze kleur is in het gehele Magnolia sortiment niet te vinden. De ronde bloemen komen in april voor enkele weken en in de late zomer nog een keer en dan steken de paarsrode bloemen mooi af tegen het donkergroene blad (onderste foto).

© 2024 Boomkwekerij Albert Leemreize - Alle afbeeldingen op de site zijn van eigen kwekerij of arboretum en zijn auteursrechterlijk beschermd!