Boomkwekerij Albert Leemreize
Boomkwekerij Albert Leemreize - Ruurlo

Boomkwekerij Albert Leemreize
Kaart en Routeplanner Manpadweg 14, 7261 KW Ruurlo
Telefoon 0573-461504 | 06-13415815
E-mail: info@boomkwekerijleemreize.nl

Magnolia (Beverboom)

Het zijn bladhoudende of bladverliezende bomen of stuiken. Een geslacht waartoe circa 130 soorten behoren. Van nature groeien de Magnoliasoorten in de Himalaya, Oost- en Zuidoost China, Noord- en Midden-Amerika. Alle Magnolia's (Nederlandse naam Beverboom) groeien het best op een voedzame, goed waterdoorlatende grond en bij voorkeur op zand- en veengrond. Het zijn fraaie bomen voor tuinen en parken. Een aantal soorten bloeit in het voorjaar vóór de ontwikkeling van het blad; andere daarentegen bloeien in de zomer als de bladeren volledig zijn ontwikkeld. Naast de wilde soorten zijn er in de loop der jaren veel selecties en hybriden ontstaan die het aanplanten zeker waard zijn. En als u nu denkt, de bloemen bevriezen me bijna elk jaar of ze bloeien zo kort kan ik die mening niet meer met u delen.


Magnolia acuminata

Grote boom met een aanvankelijk conische, later forse kroon. Bladeren tamelijk groot, puntig en donkergroen. Bloemen groenig geel, mei-juni vergeleken met de cultivars niet erg opvallend. Vruchten rood. Deze soort uit het oosten van de V.S. en Zuidoost-Canada is een mooie boom voor grote tuinen en brede straten.

Magnolia acuminata
Magnolia Amethyst Flame

Cultivar met een mooi, langzaam en stevig opgaande groeiwijze tot ongeveer 4 m. Geeft na een mooie voorjaarsbloei ook een goede zomerbloei eind augustus. De bloemen steken dan ook mooi af tegen het donker groene blad. Bloem is wat paars in knop en roze in bloei.

Magnolia Amethyst Flame
Magnolia Antje Zandee

Deze nieuwe Duitse kruising van Michael Gottschalk uit de buurt van Frankfurt heeft een opgaande groei. De bloemen en het blad zijn vergeleken met de meeste Magnolia's in ons sortiment wat aan de kleine kant. Deze cultivar komt met zijn bloemkleur het dichtst bij de kleur rood. De eerste knoppen zo half april zijn bij het open gaan tegen het zwart aan, door het zonlicht wordt dat dan gauw lichter. Ook nog wat nabloei in augustus.

Magnolia Antje Zandee
Magnolia Aphrodite

Duitse selectie van Michael Gottschalk (Lunaplant). Kruising tussen Black Tulip en Deep Purple Dream. Dan ook niet vreemd dat de Aprhodite paars rode bloemen geeft. Goed winterhard, rijkere bloei dan Black Tulip en dan ook meer een opgaande struik dan een boompje. Hoogte 4- 5 m.

Magnolia Aphrodite
Magnolia Aurora

Magnolia Aurora groeit uit tot een echte boom. Geen grote boom maar bedoel meer dat het beslist geen struikvorm is. Sterk opgaand tot een meter of 6 en dan 2,5 breed. Het blad is ook duidelijk anders dan bij de meeste Magnolia's. Het is wat anders van vorm en zeker in het voorjaar heel licht groen van kleur. De felroze mooi gevormde bloemen verschijnen vrij vroeg in april. Hier op de kwekerij in het oosten willen ze daarom nog wel eens bevriezen bij late nachtvorst maar bij het ouder worden zal dat meevallen want de strengste vorst is altijd aan de grond en tegen die tijd zitten de bloemen al een stuk hoger.

Magnolia Aurora
Magnolia Betty

De Magnolia Betty is één van de zogenaamde "Eight Girls” dat zijn cultivars van kruisingen tussen M. liliiflora en M. stellata. Het zijn alle prachtige, grillig groeiende boomstruiken uit de V.S. die vrijwel allemaal laat en rijk bloeien met staande bloemen. De Betty heeft 12-19 bloembladeren en zijn paars aan de basis, naar roze verkleurend naar de top. Geeft nabloei voor een lange periode door de zomer heen.

Magnolia Betty
Magnolia Black Tulip ®

Deze komt uit de nieuwe generatie van Jury-hybriden, een kweker uit Nieuw Zeeland. De groei is smal opgaand. Plant wordt uiteindelijk niet hoger dan hooguit 4m. Opvallend grote bloemknoppen. De bloem is heel mooi donker paars en rond van vorm, heel apart. Beperkt leverbaar en nog geen grote planten van maar wel met bloemknoppen want ze gaan al op jonge leeftijd bloeien. Vermeerdering verboden.

Magnolia Black Tulip ®
Magnolia brooklynensis Yellow Bird

Kruising tussen Magnolia acuminata en Magnolia brooklynensis Eva Maria. Een kleine tot middelgrote boom met een mooie piramidale vorm. De bloei begint als de bladeren er aan komen en houd wel een paar weken aan. De bloemen zijn niet overdreven groot maar wel veel in aantal, en staan recht omhoog op de takken. De bloemkleur is zuiver geel. Geeft vaak enige nabloei aan het eind van de zomer. Persoonlijk vind ik deze de mooiste zuiver gele Magnolia.

Magnolia brooklynensis Yellow Bird
Magnolia Cleopatra ®

De Magnolia hybride Cleopatra geeft in het voorjaar vanaf half april een overvloed aan roze en paarse bloemen en bloeit, afhankelijk van de weersomstandigheden ook in de zomer. De bloemen van Cleopatra hebben een stevige structuur en zijn weerbestendig. Het is een prachtige kruising met een heldere, krachtige kleur welke zeldzaam is onder de Magnolia's. Cleopatra bloeit rijkelijk vanaf jonge leeftijd en groeit rechtstandig uit tot een piramidevormig boompje die zich mettertijd langzaam zijwaarts vertakt. Cleopatra wordt in 10 - 15 jaar circa 5 m. hoog. Ook in ons klimaat prima winterhard dat is met de laatste winters bewezen. De plant is kwekersrechtelijk beschermd en ontwikkeld door Vance Hooper uit Nieuw Zeeland welke al meer succesvolle hybriden op de markt heeft gebracht.

Magnolia Cleopatra ®
Magnolia Columnar Pink

Een nieuwe zuilvorm van Maurice Foster's Garden uit England. Boompje met korte maar dikke takken en stam, doet daarom zeer stevig en compact aan. Zoals duidelijk te zien is op de foto's geeft deze mooie rechtstaande bloemen welke wat verkleuren van donker in de knop tot licht roze in volle bloei.

Magnolia Columnar Pink
Magnolia Daphne

Eén van de eerste goede cultivars uit het Arboretum van Philipe de Spoelbergh in België waar meer dan 400 ! soorten en cultivars van de Magnolia staan uitgeplant. Een werkelijk schitterende en unieke verzameling.

De bloei van de Daphne is laat en zuiver geel. Opgaande groeiwijze tot ongeveer 6m. De bladeren zijn vrij klein.

Magnolia Daphne
Magnolia Daybreak

Deze Amerikaanse hybride is veel belovend door zijn habitus. De originele boom is na 20 jaar 7 meter hoog en maar 2,5 meter breed! De geurende bloemen hebben 8 roze 12,5 cm grote tepalen, (bloemdekbladeren) als ze helemaal uit staan tot 25 cm en ze verschijnen al op jonge leeftijd. Doordat de bloemknoppen niet allemaal tegelijk open gaan houdt de bloei wel een paar weken aan en is ook mooi het verschil in kleur van de nieuwe en oude bloemen te zien. 

Magnolia Daybreak
Magnolia Emperor ®

Kruising uit Nieuw Zeeland met zeer grote donker roze bloemen. Geeft opvallend goede nabloei in de zomer. Klein boompje tot schat 6 m. na 10 jaar

Magnolia Emperor ®
Magnolia Felix Jury ®

Deze uit Nieuw Zeeland afkomstige kruising is het werk van Felix en Mark Jury. Deze Magnolia geeft schitterende tot wel 25 cm grote, geurige, zacht roze bloemen, door de grootte van de bloem bij voorkeur beschut planten. Het vrij grote stevige blad is lichter groen dan bij de andere Magnolia's. De groei is rechtopgaand met een stevige dikke stam en takken. Hoogte in 10 jaar ongeveer 5m.

Magnolia Felix Jury ®
Magnolia Flamingo

Is een mooi opgaande boom met roze (flamingo) bloem. Duurt een paar jaar voor de plant gaat bloeien. Extreem winterhard.

Magnolia Flamingo
Magnolia Galaxy

Galaxy is een kruising tussen Magnolia liliflora Nigra en Magnolia sprengeri Diva. Galaxy groeit als een opgaande boom met een piramidale kroon. Hij wordt tot 9 meter hoog na ongeveer 25 jaar. De bloemen zijn ongeveer 17 cm in doorsnee, donker paars in knop en als de bloem open is verkleurt de bloem naar licht roodpaars aan de buitenkant en licht roze-paars aan de binnenkant. De bloemen hebben 12 kroonbladeren en geuren licht. De bloemen komen pas als het grootste gevaar van de vorst geweken is. 

Magnolia Galaxy
Magnolia Genié ®

Deze Magnolia is het resultaat van 15 jaar selecteren en kruissen door de Nieuw Zeelander Vance Hooper om de beste eigenschappen in één plant samen te brengen. Het is hem gelukt en terecht is deze dan ook kwekersrechtelijk beschermd wat inhoud dat je de plant niet zonder toestemming mag vermeerderen. Je krijgt dan ook een soort van paspoort bij aankoop.

De plant is zeer winterhard en ook een paar graden nachtvorst doet de bloem geen schade. Met zijn uiteindelijke hoogte van 4 tot 5 m. ook prima te gebruiken in kleinere tuinen. De moederplant in N.Z. is na 10 jaar 3 m. hoog en 1,5 m. breed. Wanneer de mooi zwartrode tulpachtige knoppen openen komen de paarsrode 6 tot 9 bloembladeren in beeld. Deze kleur is in het gehele Magnolia sortiment niet te vinden. De ronde bloemen komen in april voor enkele weken en in de late zomer nog een keer en dan steken de paarsrode bloemen mooi af tegen het donkergroene blad (onderste foto).

Magnolia Genié ®
Magnolia Goldstar

Is ontstaan uit Magnolia acuminota Miss Honeybee en Magnolia stellata Rubra. Het jonge blad heeft een opvallend mooie brons rode kleur en heeft als één van de weinige een mooie herfstkleur. De licht gele, sterachtige bloemen verschijnen eind maart , begin april en hebben 14 bloembladeren welke goed tegen de vorst kunnen. Ook voor kleine tuinen.

Magnolia Goldstar
Magnolia grandiflora

Deze groenblijvende Magnolia komt van oorsprong uit het zuiden van Noord-Amerika waar hij op zijn natuurlijke standplaats tot 30 m. hoog kan worden. In ons land aanzienlijk kleiner (8m.). Het blad is groot, leerachtig, glimmend met vaak een roestbruine bladonderzijde (indumentum). Door de hele zomer verschijnen de grote zuiver witte bloemen welke ook nog eens heerlijk ruiken (bij zaailingen kan de bloei soms erg tegen vallen). Groeit het liefst op een iets beschutte plek in de zon. Voor gebruik in ons land dient de voorkeur te worden gegeven aan enkele goed bloeiende en winterharde selecties zoals b.v. de Goliath

Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora Alta ®

Voor beschrijving van de soort zie M. grandiflora.

De M. grandiflora Alta ® is een nieuwe compact, opgaande groeier. Deze is het mooist als die van onderen ook helemaal dicht zit, beetje als een kerstboom. De groei is een stuk  minder dan bij de meeste andere cultivars en daardoor is deze ook nog geschikt voor de kleinere ruimte. Het blad is donker groen en niet zo heel groot. Bloeit al redelijk snel. De M. g. Alta is kwekersrechtelijk beschermd.

Magnolia grandiflora Alta ®
Magnolia grandiflora Bracken's Brown Beauty

Voor beschrijving van de soort zie M. grandiflora. Mooie compact piramidale groeiwijze. Goed winterhard en bovenal vandaar ook zijn naam het mooie roestbruine indumentum aan de onderkant van de bladeren.

Magnolia grandiflora Bracken's Brown Beauty
Magnolia grandiflora Goliath

Voor beschrijving van de soort zie M. grandiflora.

Kloon van de Kanaal eilanden en zeer populair in Engeland. Redelijk grote bladeren en vrijwel geen indumentum aan de onderkant van het blad.
Produceert bolvormige bloemen tot 30 cm wanneer helemaal open en dat al op jonge leeftijd over een lange periode van juli tot november. Heeft de koude januari maand van 2009 buiten in de volle grond prima overleefd terwijl deze pas was geplant. Heb hier in Pistoia (Toscane Italië) prachtige grote exemplaren van gezien. Deze heeft echt mijn voorkeur en is ook redelijk verkrijgbaar in diverse maten. 

Magnolia grandiflora Goliath
Magnolia grandiflora Kay Parris

Voor beschrijving van de soort zie M. grandiflora. Mooie plant om zijn beetje glimmende blad en opvallende rode bladknoppen. Opgaande groeiwijze. Heeft hier al gebloeid als kleine en jonge plant. Heeft de strenge vorst van februari 2012 goed doorstaan. Goede aanwinst.

Magnolia grandiflora Kay Parris
Magnolia grandiflora Tulsa

Voor beschrijving van de soort zie M. grandiflora. Van de Tulsa valt mij op dat deze erg goed blijft in de winter, één van de beste winterharde met weinig bladverlies na een strenge winter. Ook mooi zijn de enorme zaaddozen welke goed opvallen.

Magnolia grandiflora Tulsa
Magnolia Heaven Scent

Krachtig groeiende, opgaande boomvorm. Bloemen dieproze, opstaand (april-mei) voor de bladontwikkeling. Dit is een zogenaamde Greshamhybride, ontstaan uit een kruising van Magnolia veitchii en Magnolia liliflora Nigra. Het is een bijzonder mooie cultivar voor  matig grote tuinen. De bloei is zeer spectaculair.

Magnolia Heaven Scent
Magnolia Honey Tulip ®

Kruising van de bekende kweker Marc Jury uit Nieuw Zeeland. Lijkt niet veel op de andere geel bloeiende Magnolia's. De bloem is veel steviger en echt als een tulp niet echt groot maar dat past bij de boom want deze blijft ook klein 5 m. Behalve de goudgele bloemen lijkt deze goed op de M. Black Tulip. Kwekersrecht.

Magnolia Honey Tulip ®
Magnolia hypoleuca

Opgaande boom tot 8-10 m hoog. Deze Japanse soort was voorheen bekend als M. obovata. Zeer grote bladeren (tot 45 cm lang) met een blauwgrijze onderkant.
De bloemen zijn groot, crémekleurig, bekervormig, sterk en aangenaam geurend in juni. Ze worden gevolgd door langwerpige, paarsrode samengestelde doosvruchten met een grootte van 12-17 cm. Vormt na verloop van jaren een prachtige solitairboom met een exotische uitstraling.

Magnolia hypoleuca
Magnolia Joli Pompon

Schitterende selectie van Arboretum Wespelaar. Zuiver witte bloemen en een opgaande groei tot 5-7 m. Naar mijn mening de mooiste witte Magnolia in het grote sortiment.

Magnolia Joli Pompon
Magnolia kobus Isis ®

Deze zuilvormige selectie is gevonden in Hongarije. Onze planten zijn dan ook uit Hongarije geïmporteerd.  Boom van 5 tot 10 m. hoog en 2 tot 2,5 m. breed. Bij het uitlopen heeft het blad een bronzige kleur, daarna groen. Deze cultivar begint al te bloeien wanneer de boom 4 á 5 jaar jaar oud is. De bloemen zijn als de soort, vrij klein, wit met 6 bloembladeren.

Magnolia kobus Isis ®
Magnolia Livingstone

Mooi opgaande boom uit Nieuw Zeeland (Ian Baldick). Hoogte van 6 tot 8 m. Vrij late paars/roze bloemen.

Magnolia Livingstone
Magnolia loebneri Leonard Messel

Kleine boom of zeer grote struik. Een hybride van Magnolia Kobus en Magnolia stellata. Bloemen zachtroze, en massaal aanwezig. Bloeit in april en zijn goed bestand tegen nachtvorst.

Magnolia loebneri Leonard Messel
Magnolia loebneri Mag s Pirouette

Kleine traag groeiende struik, de kleinste in ons sortiment. De witte bloemen verschijnen al vroeg natuurlijk afhankelijk van het weer maar meestal zo rond eind maart staan ze echt vol in bloei en bedekken ze de hele plant voordat er blad aan komt.

Magnolia loebneri Mag s Pirouette
Magnolia loebneri Merrill

Vormt een boom van circa 8 meter hoog en 5 meter breed. De zuiver witte bloemen hebben 12 forse kroonbladeren. Rijk bloeiend van begin tot eind april. Sterke soort.

Magnolia loebneri Merrill
Magnolia loebneri Wildcat

Prachtige grote struik met opvallende bloemen. De bloemen bezitten 52 bloembladeren, beetje roze in de knop maar de bloei is zuiver wit en over een lange periode. Je zou van afstand bijna denken dat er een grootbloemige rozenstruik staat te bloeien.

Magnolia loebneri Wildcat
Magnolia March Till Frost

Een bijzondere selectie van de bekende Magnolia kweker August Kehr uit de USA die al meer goede soorten op de markt heeft gebracht. De dieproze tot paarse bloemen komen in het voorjaar maar ook in de nazomer. Ook mooie bijna ronde bloemknoppen net voordat ze uitkomen.Na de bloei worden er al snel nieuwe bloemknoppen gemaakt en geeft het zaad ook nog wat sierwaarde. 

Magnolia March Till Frost
Magnolia Maryland

Kruising tussen de Magnolia grandiflora en de Magnolia virginiana, lijkt het meest op de M. grandiflora. Groeit als een vrij breed omhooggaande struik of kleine boom. De créme witte bloemen verschijnen in juli en augustus en verspreiden een heerlijke frisse geur. Voor een zonnige beetje beschutte plek. Winterhardheid is goed. Wordt ook wel eens aangeboden als M. grandiflora Maryland maar dat is niet de juiste naam.

Magnolia Maryland
Magnolia Old Port

Mooie struikvorm. De buitenste bloembladeren zijn paars en van binnen kijk je er bijna wit in. Sterke vrij oude cultivar welke nog steeds goed in de markt ligt.

Magnolia Old Port
Magnolia Peachy

Dit is een vrij snel groeiende boom. De groei is eerst rechtopgaand, smal maar als de boom ouder wordt gaan de takken meer hangen. De geurende oranjeroze bloemen, wit van binnen, zijn behoorlijk groot en lijken op tulpen voor ze openen tot 20 cm. Vrij late bloeier als de bladeren openen eind april begin mei.

Magnolia Peachy
Magnolia Peppermint Stick

Het is een kruising tussen Magnolia liliflora en Magnolia vetchii. Bloemen in knop opvallend smal en opstaand, tot 11 cm lang. Zeer grote bloemen met een "kopschotel model" . De bloemen halen een doorsnee van 25 cm. Ze zijn redelijk vorstbestendig bij late nachtvorst. Peppermint Stick is een krachtig groeiende Gresham-hybride.

Magnolia Peppermint Stick
Magnolia Purple Star

Deze sterke kruising van Arboretum Wespelaar uit België is een perfect opgaande boom met duidelijke hoofdtak. De stevige paarsrode bloemen staan mooi horizontaal op de takken en verspreiden een zachte, frisse geur. Het jonge blad vind ik ook opvallend  bronzig van kleur.

Magnolia Purple Star
Magnolia Rose Marie

Voor mij één van de beste kruisingen van de laatste jaren en een echte verbetering. Dat laatste zit hem in de extreem late bloei zo eind april begin mei. Wel 4 weken later dan de vroege bloeiers. De bloei houd ook nog eens heel lang aan wel tot 6 weken en dat komt omdat de bloemknoppen dan ook pas uitgroeien en dus ook weinig kans van bevriezen hebben. De bloem is roze met wit van binnen en staat mooi rechtop als een tulp. Deze Magnolia kan wel een meter of 6 hoog worden en de groei is opgaand.

Magnolia Rose Marie
Magnolia Royal Crown

Gresham hybride met paarsrode bloemen, wit van binnen, 12 tot 15 cm. De buitenste bloembladeren draaien naar binnen wat een mooi gezicht geeft. Zeer sterke nabloei in augustus.

Magnolia Royal Crown
Magnolia Sentinel

Dit is een echte zuilvorm. Hoogte tot 10 m. maar niet breder dan 2 tot 2,5 m. De bloemen hebben een roze-paars tot rode kleur en komen na een aantal jaren in overvloed. Gezonde, stevig groeiende boom. Gresham hybride.

Magnolia Sentinel
Magnolia Shirazz

De licht-wijnrode kleur van de bloemen is van buiten net zo mooi als binnen in de bloem. Bloeitijd is redelijk laat en de groei is langzaam opgaand. Eén van de nieuwe met intensieve kleuren bedeelde cultivars van de Nieuw Zeelandse kweker Vance Hooper.

Magnolia Shirazz
Magnolia sieboldii Pride of Norway

Anders dan de naam doet vermoeden komt deze selectie niet uit Noorwegen maar uit Amerika. De soort zelf dus de sieboldii komt in het wild voor in de driehoek Japan-Korea-China. In tegenstelling tot de meeste Magnolia's is de bloei van deze in de zomer en dus niet in het voorjaar. De bloemkleur is wit met een duidelijk rood hart en sterk geurend. Helaas nog geen foto want heb deze pas (2021) in het sortiment. Heb ze op een stam laten enten waardoor de hangende bloemen veel beter zichtbaar zijn van binnen. Laat zich goed snoeien en krijgt dan een mooie kroon van 2-3 m. Liever niet planten in de middagzon, kan goed in de schaduw.

Magnolia sieboldii Pride of Norway
Magnolia Sunsation

Goede zuilvormige kloon uit de USA. Mooie gele bloem met duidelijk zichtbare roze streep van onder naar boven. Redelijk late bloei waardoor ze de meeste nachtvorsten wel ontlopen.

Magnolia Sunsation
Magnolia Touch of Class

Kruising van Vance Hooper N. Z. Rijkbloeiend met echte stevige tulpvormige roze-rood-paarse bloemen en wit van binnen. Door de overvloedige bloei over een lange periode is de groei rustig. Mooie solitaire struik !

Magnolia Touch of Class
Magnolia tripetala

Boom met losse kroon. Jonge bladeren 30-50 cm lang! en 15-25 cm breed. Bloemen roomwit, 18-25 cm doorsnede, onaangenaam geurend, in mei-juni. Vruchten zijn rood en kegelvormig en hebben voor mij meer sierwaarde dan de bloemen. De soort groeit in het wild in het oosten van de V.S.

Magnolia tripetala
Magnolia Venus

Deze nieuwe kruising van de Duitser Michael Gottschalk groeit na verwachting uit tot een opgaand small boompje van 4 tot 6 m. De mooie stevige bloemen houden hun bloembladeren opvallend lang vast waardoor de bloei duidelijk langer aanhoud. De licht geurende bloemen zijn roze-rood van buiten en roze-wit van binnen. Een plaatje ! 

Magnolia Venus
Magnolia Wada s Memory

Piramidaal groeiende boom, rijkbloeiend met witte bloemen met 6 enigszins hangende bloembladeren, wat de plant een speciaal uiterlijk geeft tijdens de bloei. Het jonge schot bezit een duidelijk zichtbare rode glans.

Magnolia Wada s Memory
Magnolia Watermelon ®

Kruising van Vance Hooper (N. Z.) Wordt echt een boom van 6-8 m. met dus ook een duidelijke stam.  Aan de mooie grote bloemknoppen kun je al zien dat er wel echt een bloem moet uitkomen en geen bloemetje, ze zijn wel tot 20 cm in een roze/rode kleur.

Magnolia Watermelon ®
Magnolia x wieseneri Aashild Kalleberg

De M. wieseneri is een kruising tussen 2 Japanse soorten; M. obovata X M. sieboldii var. japonica. M. w. Aashild Kallenberg kenmerkt zich door zijn meer opgaande symetrische groeiwijze. Ineens lijken de bloemen 8 tot 9 zuivere witte bloemblaadjes te hebben, die als een tulp op de eerste dag worden gevormd. De volgende dag openen de bloemen als een soort schotel met een diameter van 25 cm. De stamper lijkt wel op een grote aardbei midden in de bloem. De bloemen verschijnen in juli, augustus en september met een fruitige, frisse geur. De plant loopt vrij laat uit en ontwijkt hiermee de nachtvorsten.  Beperkt leverbaar.

Magnolia x wieseneri Aashild Kalleberg
Magnolia Yellow Lantern

Goede groeier met in zijn jeugd een slanke habitus. Schat de hoogte na 25 jaar op 8-10 m. Produceert lange tulpachtige, meloen kleurige bloemen en een overvloed aan vruchten. 

Magnolia Yellow Lantern